Meer over mij
 

Meer over mij

Ik ben Joris Brenninkmeijer. Ik ben ontwikkelgericht, een snelle denker, nieuwsgierig, creatief en mensgericht.

Mijn kwaliteiten en belangstelling zie je weerspiegelt In de belangrijkste stappen die ik tot dusver in mijn werkende leven heb genomen.

In mijn jeugd was ik schaker, een denksport waarin ik een tijd meedeed in nationale en internationale toernooien en waarin ik het tot Internationaal meester bracht. Mijn logo met de loper (raadsheer) er in is  een knipoog naar die tijd van analyseren en denken over de mogelijkheden op de 64 velden.

Tijdens mijn studie psychologie verlegde ik mijn aandacht en belangstelling steeds meer naar mensen en hun intrigerende gekkigheden. Het begon me steeds meer te boeien hoe menselijk gedrag werkt.  Ik besloot af te studeren in een praktische richting waarbij het geven en onderzoeken van vaardigheidstraining centraal stond.

Na mijn studie werkte ik enkele jaren voor mezelf. Ik deed ervaring op in uiteenlopende rollen en betrekkingen als projectleider, freelance trainer, journalist en schaker. Omdat ik meer focus wilde en graag in een collegiale setting met anderen wilde samenwerken sloot ik me in 1997 aan bij CAP, een gereputeerd bureau voor training, coaching en advies in Groningen. Hier groeide ik in het vak van trainer en ontwikkelde ik me verder tot coach en organisatieadviseur. Drie jaren was ik managing partner en gaf ik leiding aan het bureau. Een prachttijd, waarin ik heel veel heb geleerd.

In de zomer van 2011 voelde ik dat het tijd was voor een nieuwe stap om me verder te ontwikkelen. Zo startte Brenninkmeijer Organisatieontwikkeling.