Wij-zij
 

Wil je zien wat me bezighoudt?

Blogitems uit 2012

Regelmatig schrijf ik in blogvorm over zaken die me raken of aan het denken zetten: ervaringen in mijn werk, ontmoetingen, inspirerende boeken, films of thema’s. Je vindt ze hier.

18 jun
2012

Wij-zij

Heerlijk, al die voorspelbaar negatieve, cynische en boze reacties na de deconfiture van het Nederlands voetbalelftal. En liefhebbers van wij-zij fenomenen kwamen ook weer volop aan hun trekken. Wij-zij wil zeggen: wij zijn de goeden, besten, doen wel ons best, hebben er alles aan gedaan. Zij zijn slecht, slap, doen niet hun best, hebben er te weinig aan gedaan. "Twee jaar geleden werden we nog vice-wereldkampioen, nu zijn zij roemloos uitgeschakeld." Niks is zo opportunistisch als het wij-zij denken.

Wie een beetje door de commentaren van spelers na afloop heenkeek, zag dat ook in het Nederlands elftal het wij-zij-en lijkt te hebben toegeslagen. "Er is wel wat voorgevallen in de groep, maar dat houden we binnenskamers." "De verdediging verdedigde zwak en deed niet mee" (de aanvallers over de verdediging), "Als de aanvallers zoveel kansen missen, dan wordt het niks" (de verdediging over de aanval). 

Wij-zij denken komt veel voor in teams en organisaties. Het is een handige en sociaal zeer geaccepteerde manier van de ander de schuld geven. " Zij van Verkoop doen maar wat," "HRM heeft weer wat leuks bedacht", "Als het management nou eens wat beter nadacht, dan hadden we hier een veel leuker bedrijf".  De wij-zij denker laat zichzelf zo op subtiele wijze buiten schot. Hij is immers van de wij en draagt geen verantwoordelijkheid voor de ontstane situatie, dat hebben zij gedaan. De ultieme wij-zij uitspraak is dan ook: "Zij hebben nogal last van wij-zij denken."

Wij-zij denken ombuigen naar meer gezond wij-gevoel is niet eenvoudig. Het begint er paradoxaal genoeg mee om het idee van wij even te laten varen en iedereen na te laten denken over zijn bijdrage aan het probleem of de situatie. Meer ik dus eigenlijk of zo u wilt: individuele zelfreflectie. Niks wij of zij, maar stilstaan waarin ik heb gefaald of wat ik anders had kunnen doen. Te rade gaan bij jezelf.

Heb ik niet veel te hoge verwachtingen gehad van 'onze' jongens? Moet ik Van Marwijk niet veel milder bekijken? Waar maak ik me eigenlijk zo druk over?  

Ik weet niet waar u de komende dagen druk mee bent, maar dit zullen de vragen zijn die mij bezighouden.

 

In het volgende filmpje leggen de jongens van Monty Python het nog een keer uit. "Think for yourself. You're all individuals!"