La dolce far niente
 

Wil je zien wat me bezighoudt?

Blogitems uit 2012

Regelmatig schrijf ik in blogvorm over zaken die me raken of aan het denken zetten: ervaringen in mijn werk, ontmoetingen, inspirerende boeken, films of thema’s. Je vindt ze hier.

20 aug
2012

La dolce far niente

Het zit er weer op. Vakantie. Die heerlijke tijd van nietsdoen, uitrusten, lekker eten, nog meer nietsdoen. Zonder agenda, zonder verplichtingen of afspraken. 

Op het overgangspunt van de ene periode naar de volgende fase hoort onvermijdelijk de wens dat zalige vakantiegevoel voor eeuwig vast te houden. Het uit zich als een eenvoudig verlangen ("Dat zou ik wel meer willen als ik weer aan het werk ga. Meer genieten.") of een ferm voornemen ("Dat ga ik meer doen als ik weer aan het werk ga. Gewoon genieten."). Na een dag of wat blijkt dan onvermijdelijk dat dat Grote Genieten in de dynamiek van leven en werken anno 2012 toch iets anders werkt dan tijdens die onbezorgde vakantietijd in de zomer.

Ik weet het allemaal, maar toch wil ik me er vandaag, op mijn eerste dag weer aan het werk, nog niet aan overgeven. Dat vakantiegevoel: ik koester het en hou het vast als iets kostbaars dat ik niet verloren mag laten gaan. En dat gaat me lukken, vandaag! Dit filmpje helpt daarbij en bracht me weer helemaal terug in de heuvels rond Garbagna in de Italiaanse Piemonte, waar het deze zomer goed toeven was.