Ankerpunt
 

Wil je zien wat me bezighoudt?

Blogitems uit 2012

Regelmatig schrijf ik in blogvorm over zaken die me raken of aan het denken zetten: ervaringen in mijn werk, ontmoetingen, inspirerende boeken, films of thema’s. Je vindt ze hier.

17 apr
2012

Ankerpunt

Een dag op de hei met een managementteam. We bespraken hoe het met ze ging. “Het is het laatste jaar een continue storm van verandering. En wij zitten in het oog ervan,” zo sprak iemand zich openhartig uit. Hij zuchtte even en zei: “Ik ben er moe van en snak naar een ankerpunt.”

Ankerpunt. Het woord trof me en het resoneerde lang na. De rest van de middag kwam het nog verschillende keren langs en onderzochten we wat de betekenis er van voor ieder MT-lid apart en voor hen samen kon zijn. Daar kwamen mooie antwoorden op: het feit om er zo over te spreken gaf verbinding en was zo al een eerste ankerpunt.
Toen ik terugreed na afloop peinsde ik na over de vraag wat dat eigenlijk zijn: ankerpunten. Veel organisaties worstelen er in mijn waarneming mee dat veranderingen continue doorgaan. Soms leidt dat tot de situatie dat er steeds nieuwe initiatieven worden gestart, oude nog half afgemaakt zijn, er geen gedeeld beeld is waar het naar toe gaat en er beperkte tijd en rust is om hierover met elkaar te spreken. Inderdaad: een storm van verandering. Voor mij staat het woord ankerplaats dan voor rust vinden, moed houden en houvast aan ontlenen. Voor de vuist weg bedacht ik de volgende ‘ankerpunten’:

  • Het gesprek: met je collega of je leidinggevende waarin je je hart kunt luchten, zonder dat er meteen iets moet worden opgelost. Of waarin je een echte dialoog voert wat er speelt. Waarin je nieuwe inspiratie vindt.
  • De plek: een thuisbasis waarin je je veilig weet, gezien bent en je zorgen kunt delen.
  • De bestemming: een wenkend perspectief of beeld waar het naar toe gaat. Of als dat er niet is:
  • Het tijdschema: welke processtappen nemen we, wanneer valt een besluit. Geeft duidelijkheid, ook over hoe lang we in de onduidelijkheid zitten.
  • Vertrouwen: wat heb ik aan kwaliteiten om de verandering aan te sturen of te begeleiden, vol te houden en door te zetten. Wat hebben mijn collega’s in huis?
  • Zelfzorg: hoe verzorg je jezelf goed, hoe hou je je inspiratie en energie op peil?

    Er zijn vast nog meer te bedenken. Mooier dan de antwoorden is de vraag: wat zijn uw ankerpunten?