Workshop Kijken naar verandering
 

Special events

Evenementen in 2018

22 mar
2018

Workshop Kijken naar verandering

Je hebt als directeur, manager, of als adviseur al het nodige meegemaakt als het gaat om het leiden van veranderingsprocessen in organisaties. Je kent het gevoel van: je wilt vooruit, maar het kan even niet. Je weet dat veranderen onzekerheden meebrengen en weerstanden. En je beseft dat als je er midden in zit, de angst om grip te verliezen of te vertrouwen in de weg kunnen zitten.  Kortom: je realiseert je dat er een onderstroom is vol lastige, ongrijpbare kanten. En dat we, ondanks dat inzicht, toch vaak teruggrijpen op traditionele veranderaanpakken die gebaseerd zijn op ontwerp, planning en controle. De vraag is: hoe kan het anders?

In deze workshop gaan we met je op ontdekkingsreis. We reiken je vier perspectieven of ‘brillen’ aan om naar veranderen te kijken: de toekomst, het verleden, jezelf en het systeem. We verkennen deze brillen met korte oefeningen. Door zo op verschillende manieren de veranderwerkelijkheid te bekijken en te beleven, verrijk je je blik, ga je andere mogelijkheden zien en verruim je je repertoire om veranderprocessen te beïnvloeden.

Durf jij te reflecteren op je perspectief op veranderen? Te kijken naar de kracht van het delen van waarden, bezieling en samenwerking? Te bezien welk perspectieven op verandering je voorstaat in de dilemma’s van gevoel - verstand, van verleden-toekomst, van collectief-individueel? Begeleiders Gerard Kosters en Joris Brenninkmeijer delen deze dag graag inzichten uit opgeteld meer dan 40 jaar praktijkervaring als veranderaars, teambegeleiders, (interim)manager en coach.

 

Doelgroep
Directeuren, managers, leidinggevenden, adviseurs of projectleiders met de nodige kennis en ervaring met veranderen, organiseren en innoveren. Die een actieve rol hebben in complexe veranderingen in organisaties. Die willen leren om breder naar het ontwikkelen van organisaties te kijken en daarbij effectieve veranderstrategieën willen inzetten. Die op zoek zijn naar manieren om bezieling en betrokkenheid te vergroten, die nieuwsgierig zijn naar andere perspectieven op veranderen.  

Datum
22 maart 2018, 9:00-17:00 uur

Wat levert het je op?

  • Je krijgt meerdere perspectieven op veranderingen in organisaties aangereikt
  • Je krijgt meer inzicht in de dynamiek van de onderstroom van veranderingen en wat de impact hiervan is op het veranderproces
  • Je ervaart wat de diverse perspectieven voor jou betekenen als veranderaar
  • Je krijgt inspiratie door het werken met gelijkgestemden en de vele inzichten

Plaats
Huis ter Hansouwe in Peize.

Prijs
€325,- (exclusief verblijfskosten, koffie/thee en lunch, excl. BTW)

Meedoen?
Stuur een mail naar info@brenninkmeijer-ontwikkeling.nl o.v.v. Workshop Kijken naar verandering 22 maart 2018.