Werken aan verandering
 

Special events

Evenementen in 2018

27 sep
2018

Werken aan verandering

Je hebt als directeur, manager, of als adviseur al het nodige meegemaakt als het gaat om het leiden van veranderingsprocessen in organisaties. Je realiseert je dat er een onderstroom is van emotie, gevoel, ongeschreven regels, die raakt aan diepere lagen. Daarentegen richt het dagelijkse werk in organisaties zich voor een belangrijk deel op zaken die we begrijpen en zichtbaar zijn. Het draait om plannen, resultaatafspraken, gedrag en competenties, vaak bovenstroom genoemd. Veranderingen sturen met methodisch verantwoorde modellen komt krachtig over, maar niet zelden bepalen krachtige onderstromen de werkelijke koers van de organisatie.

De vraag die ons bezighoudt is: hoe zorg je voor verandering waar je de onderstromen benut en deze, waar het mogelijk is, inzet voor de richting die je op wil?

Tijdens de workshop ‘Kijken naar verandering’ hebben we op een viertal manieren gekeken naar veranderen in organisaties. In deze workshop gaan we een stap verder: hoe ga je met die verschillende perspectieven aan de slag? Geen organisatie of organisatievraag is hetzelfde. We gaan op zoek naar balans, naar bedding om de vernieuwing ruimte te geven en succesvol te laten zijn.

Boven- en onderstroom
De basis van deze workshop vormt de notie van de boven- en onderstroom in organisaties. We denken dat hierin zowel het slot als de sleutel besloten ligt van veel organisatieverandering. Slot, omdat de onderstroom organisaties vaak gevangenhoudt in patronen. Sleutel, omdat het benutten van de onderstroom vaak een opening geeft om met meer energie, betere verbinding en meer diepgang te veranderen.

We zetten deze workshop graag onze kennis en ervaring in en gaan met je op zoek hoe je deze onderstromen kunt verbinden aan de zichtbare bovenstromen van je organisatie. We geloven erin dat je hiermee veranderingen gaat ondersteunen met de energie en richting van de onderstromen.  Dat maakt je aanpak krachtig.

Wij, Gerard Kosters en Joris Brenninkmeijer, delen deze dag graag onze inzichten uit opgeteld meer dan 40 jaar praktijkervaring als veranderaars, teambegeleiders, (interim)manager en coach.

Doelgroep
Directeuren, managers, leidinggevenden, adviseurs of projectleiders met de nodige kennis en ervaring met veranderen, organiseren en innoveren. Die een actieve rol hebben in complexe veranderingen in organisaties. Die willen leren en breder naar ontwikkelen van organisaties te kijken en effectieve veranderstrategieën willen inzetten. Die op zoek zijn naar manieren om bezieling en betrokkenheid te vergroten, die nieuwsgierig zijn naar andere perspectieven op veranderen. 

Datum
27 september 2018, 9:00-17:00 uur

Resultaten

  • Je krijgt meerdere perspectieven op veranderingen in organisaties aangereikt
  • Je krijgt meer inzicht in de dynamiek van de onderstromen in organisaties, welke patronen werken en wat de impact hiervan is op het veranderproces
  • Je ervaart dat je meer meer mogelijkheden en zintuigen kunt inzetten voor jezelf en organisaties
  • Je krijgt meer inzicht hoe je balans krijgt tussen boven- en onderstromen en deze laat samenwerken in je veranderaanpak.
  • Je krijgt inspiratie door het werken met gelijkgestemden en de vele inzichten

Plaats
Huis ter Hansouwe (Peize)

Prijs
€325,- (excl. koffie/thee en lunch, ex. BTW)

Meedoen?
Stuur een mail naar info@brenninkmeijer-ontwikkeling.nl o.v.v. Workshop Kijken naar verandering 27 september 2018.