Open Huis
 

Special events

Evenementen in 2016

18 mei
2016

Open Huis

Om de start van de vernieuwde coachpraktijk aan de Hoofdweg 148A in Paterswolde feestelijk te omlijsten, organiseren we een viertal Open Huis-bijeenkomsten. Het programma ziet er steeds als volgt uit: 

14:00-14:30 uur Inloop

14:30-16:30 uur workshops en lezing

Vanaf 16:30 uur hapje en drankje en informeel napraten.

Open Huis 15 juni (vol)

Workshop Communiceren met aandacht (Jacqueline Barteling en Agnes Heerdink)
Hoe vaak zijn we niet met onze aandacht bij wat we zelf willen zeggen terwijl we ogenschijnlijk luisteren naar een ander? Ken je de ervaring van het volledig kunnen uitpraten over iets dat je aan het hart gaat? In deze workshop ervaar je de kracht van de aandacht in het communiceren.

Workshop Moedig leiderschap (Joris Brenninkmeijer)
Moed is wel de ruggengraat van leiderschap genoemd. Zonder moedige leiders zou er geen risico worden genomen of zou niemand ooit zeggen waar het op staat. In deze workshop verkennen we waar moed er toe doet in jouw werkpraktijk en hoe je spannende stappen kunt nemen.

Workshop Meerstemmigheid in teams (Mieke Voogd en Wilma Lubberman)
Stel je team was een orkest, hoe zou de muziek klinken? Welke instrumenten herken je en hoe zijn die op elkaar afgestemd? In deze workshop nemen we je mee in een verfrissende, inclusieve manier van kijken naar teams en naar jezelf. 

 

Open Huis 24 juni

Workshop Mislukkingskunst (Joris Brenninkmeijer en Kees Faber)
We leven in een speedbootmaatschappij, waarin iedereen druk bezig is om succesvol te zijn. Van mislukking kijken we meestal liever weg. Toch valt er veel te leren van mislukken. Wat dat is en hoe je kunt leren van mislukking: daar gaan we naar op zoek in deze workshop.

Workshop Bouwen aan een coachcultuur (Mieke Voogd)
Bijdragen aan elkaars ontwikkeling in een lerend team; wat komt daar bij kijken? Het gaat in ieder geval over waarnemen, aandacht, reflecteren, invloed nemen, contact maken, luisteren, aanspreken en feedback ontvangen. In deze workshop laten we je meekijken in recente projecten.

Speedcoachen (Willemien Bakker)
Heb je een vraagstuk waar je meer zicht op wilt krijgen? In een speedcoachsessie van ongeveer een half uur kijk je ernaar vanuit meerdere perspectieven en vind je diepgang wat betreft jouw aandeel in het verhaal, waaruit als vanzelf nieuwe gedragsmogelijkheden volgen.

 

Open Huis 30 september

Workshop De kunst van het adviseren (Mieke Voogd en Marjon Leever)
Als (beleids)adviseur sta je voor je advies. Je hebt gelijk; maar krijg je het ook? In deze workshop verkennen we onder meer met filmfragmenten en theorieën die dimensies van je relatie met klanten, die bepalend zijn voor de kwaliteit van je advisering.

Workshop Zelfzorg voor professionals (Agnes Heerdink)
Professionals zijn over het algemeen gericht op het bieden van de hoogst mogelijke kwaliteit voor hun klant. Maar al te vaak is zelfzorg en aandacht besteden aan jezelf iets dat er bij in schiet. In deze workshop ervaar je verschillende manieren om rust te organiseren in een druk bestaan.

Lezing Anders veranderen (Joris Brenninkmeijer)
Organisch veranderen, veranderen in dialoog, waarderend onderzoeken. De laatste jaren is er een grote toename van ideëen om veranderprocessen op een andere manier aan te pakken. In deze interactieve lezing gaan we in vlot tempo langs een groot aantal interessante boeken en inzichten. 

 

Meedoen?
Ben je nieuwsgierig naar onze nieuwe praktijk en wil je graag meedoen, stuur dan een e-mail naar info@brenninkmeijer-ontwikkeling.nl o.v.v. de workshop of lezing van je voorkeur. Je ontvangt een week van tevoren een bevestiging met aanvullende informatie. Je bent ook van harte welkom als je vanaf 16:30 wilt aansluiten. Laat het ons wel even weten van te voren.