Leergroep voor veranderaars (2)
 

Special events

Evenementen in 2014

24 sep
2014

Leergroep voor veranderaars (2)

Je bent teamleider of stafadviseur en geeft in de praktijk sturing aan een veranderproces. Je staat daarbij voor vragen waar je graag over wilt uitwisselen en je wilt je arsenaal uitbreiden aan praktische, direct toepasbare instrumenten en inzichten. Deze leergroep biedt je de gelegenheid je eigen professionaliteit te vergroten met een groep veranderaars, die allen bezig zijn met een eigen veranderopgave.

Over veranderen is veel kennis beschikbaar en veel geschreven, maar de kern blijft dat het in de praktijk gebeurt. En daarin moet je als veranderaar steeds opnieuw je weg vinden. Veranderen is te beschouwen als een avontuurlijke reis, waarin niet alles planbaar is en je af en toe voor onverwachte vragen en opgaves komt te staan.

In deze leergroep is het vertrekpunt dat je je eigen veranderopgave uit de praktijk inbrengt. De vragen daarover kunnen gaan over je aanpak, het (samen) werken met anderen of je eigen rol. Voorbeelden van vragen zijn:

  • Waaruit bestaat een effectieve aanpak? Hoe voorkom ik dat het sleuren en trekken wordt?
  • Wie betrek ik bij het veranderproces? En wie niet?
  • Hoe begeleid ik een goed gesprek in het team over onze belangrijkste veranderopgaves?
  • Hoe kan ik de bijeenkomst op een andere, verrassende manier vormgeven?
  • Wat maakt dat het vastloopt? Wat kan ik daarvan leren en anders doen?

In de leergroep krijg je feedback, suggesties en adviezen die je helpen een bewuste en gerichte vervolgstap te maken. Je leert van en met elkaar. Als begeleider bied ik je mijn veranderkennis, ervaring en inspiratie aan. Ik reik je tips, instrumenten of modellen aan die je direct kunt gebruiken.

De leergroep bestaat uit maximaal 6 personen uit verschillende organisaties.  Je kunt dus meekijken in de keuken van anderen en leren van ervaringen in andere contexten. Door het veelvuldig meedenken met verandercasuïstiek van anderen vergroot je je arsenaal aan advies- en coachingsvaardigheden. Belangrijke vaardigheden die je nodig hebt als veranderaar.

Een mooie bijkomstigheid is dat je door deelname werkt aan het vergroten van je eigen netwerk.

Praktische informatie

  • Duur: De leergroep start met een bijeenkomst van een dag. Daarna vindt 3 keer een bijeenkomst van een middag plaats. Data : 24 september (hele dag), 21 oktober (middag), 20 november (middag) en 7 januari 2015 (middag).
  • Locatie: mijn praktijk aan de Hoofdweg 148A in Paterswolde.
  • Kosten: €950,00 (excl. 21% BTW; inclusief koffie/thee en lunch tijdens de eerste dag).
  • Begeleiding: Joris Brenninkmeijer           

Wil je meedoen?

Stuur dan een email naar info@brenninkmeijer-ontwikkeling.nl o.v.v. Leergroep voor veranderaars. Wanneer je deelname overweegt en/of meer wilt weten, neem dan contact met me op.