Krachtige vragen
 

Krachtige vragen

Er zijn ook vragen die de ander onbedoeld passief maken, bijvoorbeeld: Wat zijn je verwachtingen van vandaag? Vaak levert dat niet veel meer op als: “Weet ik niet precies.” Of “Ik laat het op me afkomen.” Of “Ik ben wel erg nieuwsgierig naar wat jij over dit onderwerp hebt te vertellen.”Vergelijk dat eens met de vraag: Wat zal er morgen anders gaan, als gevolg van hoe wij vandaag hier werken? Inderdaad: de tweede prikkelt en zet aan tot eigen actie om er iets van te maken.
 

Mijn persoonlijke top 5 van krachtige vragen.

  1. Kun je een voorbeeld geven? Maakt abstracte, algemene en vage praat concreet en persoonlijk. Soms heel spannend om te stellen, omdat juist in het voorbeeld de persoonlijke worsteling besloten zit.  
  2. Hoe kijk je naar je eigen bijdrage -waarover ben je tevreden en waarover ontevreden? Mooi neutraal maar stiekem heel sturend, zet de ander aan het werk de balans op te maken.
  3. Kun je er ook anders tegenaan kijken? De simpelste manier om iemand te vragen op zoek te gaan naar een ander perspectief en zijn eigen kijk even los te laten.
  4. Wat doe jij waardoor het blijft gaan zoals het gaat? Hoe lastig is het vaak je eigen aandeel in gedoe of stagnatie te zien. Met deze vraag ben je bij de kern: wat is iemands aandeel hierin?
  5. En: wat werkt hier eigenlijk goed? Een waarderende vraag, uit de traditie van appreciative inquiry. Maakt bewust wat er goed gaat, wat elementen zijn die daarin belangrijk zijn.
     

Tot besluit een vraag...

Iedereen stelt vragen en heeft daarin zijn stokpaardjes: vragen die je graag stelt in je werkcontext. Ik ben bijzonder nieuwsgierig naar jouw favoriete vraag of vragen. Mail ze me op: info@brenninkmeijer-ontwikkeling.nl